Wikipedia

Arama sonuçları

7 Mart 2016 Pazartesi

GEZİ-YORUM



Damak tadı, ağız tadı.... Yemek söz konusu olduğunda tat sözcüğü dilimizde şekere karşılık gelir, yani şekerli yiyeceklere; tatlılar, pastalar, çikolata, dondurma... Türk mutfağında tuzluların yeri çok özelse de damağa tadını veren tatlılardır yani. Tatlı deyince de ilk akla gelen şerbetli tatlılarsa da,  çikolatanın yeni zamanların tatlı kültüründeki yeri yadsınamaz. Tatlılar içinde bana göre de çikolata bir yana diğerleri bir yanadır. Gezip gördüklerimden bana kalanları yazmak istediğimde söze çikolata ile, çikolatayı zevke dönüştürmeyi başaran Valonia ile başlamak doğru olur diye düşündüm. Valonianın şahane çikolataları, pek çok hoş tatlı, tuzlu yemekleri var, ama ıslak kekinin ve çikolata sosunun sufleyi aratmayacak nefis tadının damağınızda bırakacağı lezzet, canınız çok sıkkınken bile sizi gülümsetebilir kanısındayım. Yanında demli bir bardak çay ile tabii. İyi ki denemişim diyeceğinize adım kadar eminim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder